mijn verhaal

Het leven is een zoektocht naar onze kern

Zo’n 16 jaar geleden ontstonden stress klachten bij mij omdat ik teveel ballen in de lucht wilde houden. Mijn lichaam begon overal ontstekingen te vertonen waardoor ik hier van verschillende artsen zware ontsteking remmers voor kreeg, tot mijn lichaam in augustus 2008 door een overkill aan medicatie zo ontregeld raakte dat mijn hypofyse niet meer goed werkte wat zich in heel veel andere klachten daarna uitte.

Als jonge vrouw van begin 30 jaar met een dochter van 1,5 jaar had ik ineens een hormoonwaarde van een vrouw van 90 jaar met alle klachten die daarbij horen. Mijn zenuwen en spieren functioneerden niet goed meer waardoor ik uitvalverschijnselen kreeg. Ook ontstonden er hartklachten, reumatische klachten en o.a. darm en blaas klachten. Mijn lichaam schreeuwde om aandacht maar ik bleef het negeren en nam geen gas terug.

Nana Stress GuideTot het moment dat ik ergens een artikel over ratten las die door proeven bloot werden gesteld aan stress, deze ratten kregen allemaal ontstekingen. Dit was een enorm interessant artikel wat mij triggerde om op onderzoek uit te gaan. Geen huisarts of arts in het ziekenhuis legde destijds de link van mijn ontstekingen naar overbelasting en disbalans. Door het lezen van dit artikel besefte ik waardoor mijn klachten ontstonden en ben op onderzoek gegaan wat ik er zelf aan kon veranderen. Door mij te verdiepen in mijn eigen stressproces heb ik heel veel geleerd over stresssignalen maar niet minder belangrijk ook het anders leren denken en handelen. Als je je overtuigingen en levenswijze hierin niet veranderd blijf je terugvallen in je oude processen en patronen. Bewustzijn is hierin essentieel.

Vanuit mijn eigen ervaring is er een grote drive ontstaan anderen hier mee te willen helpen en stress signalen en stress klachten eerder te signaleren. Herken je je misschien in mijn verhaal of onderstaande voorbeelden van stressklachten en wil je hier graag hulp bij hebben dan ontmoet ik je graag voor een mooi gesprek.

Nana

If you’re brave enough to say goodbye, life will reward you with a new hello. 

-Paulo Coelho